Какво представлява перманентната боя за коса?
  • октомври 13, 2012
  • Коментарите са изключени за Какво представлява перманентната боя за коса?
  • admin

Какво представлява перманентната боя за коса?

Перманентната боя за коса е дълготрайна боя, която издържа до 8 седмици. Мъжете и жените използват такава боя, за да променят цвета на косата си. Фризьорите често препоръчват перманентна боя на хора, които искат да покрият посивяла коса понеже тя покрива напълно сивата коса и е по-дълготрайна.

Комплектите на перманентните бои за коса съдържат две шишенца, които трябва да се смесят, за да се получи боята. Едното шишенце е сместа на цвета, която съдържа различни цветни пигменти и амониев хидроксид. Другото шишенце е активаторът, който съдържа водороден пероксид. Съдържанието на двете шишенца трябва да се смеси, да се нанесе на косата и да се остави да изсъхне за около час преди да се измие.

Разтворът, от който се състои боята, може да предизвика раздразнение на кожата ако някой е алергичен към него. Затова фризьорите препоръчват преди да нанесете цялото количество боя, да поставите малко количество на косата и скалпа, за да проверите за алергична реакция. В комплекта има и ръкавици, които трябва да носите когато нанасяте боята, за да се избегне раздразнение на кожата.

Повечето перманентни бои се предлагат в разнообразни цветове от русо до черно. Потребителите могат да изберат нюанс на естествения им цвят ако искат нещо по-семпло или може да опитат нещо напълно различно. Хората, които са решили да се боядисват трябва да избират подходящия тон спрямо тяхната кожа и коса. Терминът „тон” когато става дума за боядисване означава топли тонове, които изсветляват косата или студени тонове, които правят косата по-тъмна. Има също така и неутрални тонове, които омекотяват естествения цвят и са подходящи за хора, които не искат да променят цвета си.

Тъй като перманентна боя за коса трае от 6 до 8 седмици преди да започне да изсветлява е важно да изберете правилния цвят. Понякога хората решават, че цветът е твърде тъмен и искат да го променят. За да го направите е най-добре да отидете в салон, където фризьорът ще свали боята с химичен препарат. Това може да се прави само за коса, която е твърде тъмна, но процедурата изсушава косата.

Популяризиране

Ако ви е харесала тази статия, помогнете на света да научи за нея, като я споделяте на любимия си сайт за социални контакти

Comments

Nobody has said anything in this post yet!

Sorry, the comment form is closed at this time.