Промяна на цвета: от тъмно кестеняво към русо с професионалните продукти на Wella
  • декември 27, 2012
  • Коментарите са изключени за Промяна на цвета: от тъмно кестеняво към русо с професионалните продукти на Wella
  • admin

Промяна на цвета: от тъмно кестеняво към русо с професионалните продукти на Wella

Модерният фейсбук фен Drew Noreen, фризьорв в Pucci Salon в Аризона и художник в The Beauty Agents се сблъсква с не лесна задача когато клиентката му Jenn Lyles решава, че иска да промени кестенявата си коса, ниво 3 на руса, вдъхновена от Amanda Bynes.

„Аз имам естествено гъста, тъмна коса с около 20% сива коса. Тъй като съм на 27 години сивото не беше опция за мен и ми беше писнало постоянно да боядисвам косата си тъмна, за да прикрия сивите косми”, казва Lyles. „Косата ми расте бързо и по тази причина избягвах твърде светлите цветове, тъй като знаех, че поддръжката ще е трудна. След всичко казано, аз бях готова за промяна. Като работещ в козметичната индустрия като координатор на Американската Асоциация на Козметичните Училища, ме е срам да кажа, че никога не съм харчила пари за професионално боядисване в салон. От боядисването вкъщи до това в козметичните училища, дори не мога да си спомня последния път когато бях в истински салон.”

Отне два дни, и две стратегии, но Noreen се справи. Ето как го направи.

Клиент: Jenn Lyles
Начален цвят: Ниво 3/4 тъмно кестеняво (боядисвано професионално и вкъщи)
Желан цвят: ниво 8 златисто русо отгоре с кестеняво отдолу

Ден първи
Първоначалната стратегия: Постепенно да се изсветли косата като се направят кичури отгоре. Wella Koleston Perfect 6/75 + 15vol беше нанесена от корените до краищата.
След нанасянето и изтичането на времето за действие, Noreen завел Jenn до мивката и започнал да измива косата и да маха фолиото. След измиването той забелязал, че около 5см. в основата на косата са станали червеникаво-кестеняви, а краищата са станали черни. Кичурите били ниво 8/9 в основата, а към средата на косъма и краищата били ниво 7, което било очаквано.

„Продължих, за да постигна ниво 7, което щеше да нареди всичко, но след няколко минути по-светлата част от кичурите започнаха да придобиват мрачен, пепелив цвят”, казва Noreen. „Веднага щом забелязах нежелания цвят, измих косата. Заведох Jenn отново до фризьорския стол и й обясних какво се е случило. В този момент салонът вече беше затворен от час и бях затруднен с това какво може да се направи. Предложих на Jenn да дойде отново на следващия ден и тогава ще приложим друга стратегия”

Ден втори
Окончателна стратегия: нежно обезцветяващо измиване с Wella Blondor lightener, 20 vol, гореща вода и Oribe Moisture и Control Shampoo в краищата, за да се изсветлят и подготвят за ново боядисване. Същата техника за обезцветяване беше приложена и на корените, за да се изсветли цвета. Равни части Wella Koleston Perfect 6/75 + 5/75 10vol. бяха нанесени първо в основата, а след това и в краищата
Краен резултат: „За моя изненада, обезцветяващото измиване превърна предишния цвят и кичури в почти равномерен златисто рус цвят.”, казва Noreen. „Нямаше нужда да се нанася нищо друго в корените, тъй като добавихме малко яркост с допълнителни кичури. В крайна сметка създадохме красив златисто-ягодов рус цвят със светло руси кичури и наситено, дълбоко кестеняво-червено отдолу.”

Източник: modernsalon.com
http://www.modernsalon.com/features/hair-beauty/COLOR-CORRECTION-From-Dark-Brown-to-Blonde-178140701.html

Подобни публикации:

Популяризиране

Ако ви е харесала тази статия, помогнете на света да научи за нея, като я споделяте на любимия си сайт за социални контакти

Comments

Nobody has said anything in this post yet!

Sorry, the comment form is closed at this time.