Цветова гама на боя за коса
  • септември 5, 2012
  • Коментарите са изключени за Цветова гама на боя за коса
  • admin

Цветова гама на боя за коса

Всъщност, оказа се по-голям проект, отколкото можех да си представя, който ме накара да си спомня проблемите, с които се сблъсква всеки привърженик на „направи си сам”, когато се опитва да избере правилния цвят за косата си от цветовата гама на дадена боя за коса.

Опитът ми подсказва, че много голям е шанса повечето жени, които експериментират с цвета на косата си в къщи, (преди всичко онези, които за първи път използват цветовата гама на дадена боя за коса) да НАПРАВЯТ ГРЕШКА. Не става въпрос за това, че не можеш да получиш тона на цвета, който харесваш, извън магазина. Много жени успяват, но в повечето случаи едва след като са положили усилия да получат грешния цвят.

Двата най-големи виновника: непознаването на основния цвят на собствената коса и недостатъчно време за запознаване с ВСИЧКИ указания.

За да получите цвета на косата, който желаете, трябва да използвате формулатата, която използват професионалистите:

Първоначален цвят на косата + нов цвят за коса = завършен цвят на косата

Проблемът, който повечето жени срещат при избор на правилния цвят е, че гледат цветовата гама на дадена боя за коса и избират, например, тъмно кафяв цвят със светли златисти оттенъци, мислейки си, че ще получат точно този цвят. Може да изглежда логично, но … няма да се получи. Проблемът е, че не са взели предвид първоначалния цвят на косата, който влияе на резултата на завършения цвят на косата.

Цветът, който трябва да изберете от дадена цветова гама на боя за коса има нива и тонове, които трябва да вземете предвид. Нивата на даден цвят за коса се отнасят до най-тъмния цвят (черен) до най-светлия цвят (платинено рус). Тоновете се отнасят до студени или топли тонове, като пепеливи тонове, студени или топли червени тонове или златисти тонове.

Ще онагледя как използвам цветовата гама на боята за коса с цел да намеря нова формула на цвета на косата си: бях ниво 7 (светло златисто кафяво) и исках да постигна по-тъмен цвят на косата си до ниво 5 (средно кафяв), както и да смекча златистите отблясъци. Сега, още веднъж запомнете:

Първоначален цвят на косата + нов цвят за коса = завършен цвят на косата

Първоначален цвят на косата – Корените са ниво 4 с над 50% сиви коси. Останалата част от косата е боядисана в тон 7 (светло златисто кафяво).

Нов цвят на косата – дълготраен цвят на косата – Нанесете равни части 6NN и 4NN с 20 процента окислител върху корените на косата в продължение на 45 минути. За останалата част от косата използвайте полу-дълготраен цвят за коса в съотношение две части 6N към 1 част 8G с 5 процента окислител в продължение на 20 минути.

Завършен цвят на косата – Ниво 5 (средно кафява коса) с топъл ефект.

Тази формула работи перфектно за постигане на желаните от Вас резултати! Точно обратното, ако просто бях взела кутия боя за коса с етикет „средно кафяво” и я бях изляла върху косата си, щях да получа по-светли корени и черна коса!

Всеки професионален фризьор има по-голям контрол върху цвета на косата, отколкото бихте могли да постигнете. Но ако желаете сами да боядисвате косата си в къщи, не забравяйте, че не трябва да избирате цвят просто по име или цвят върху предната част на опаковката, а трябва да прочетете задълбочено написаното на гърба на кутията, да знаете основния цвят на косата си и отделите достатъчно време да го направите както трябва – или въобще НЕ ГО ПРАВЕТЕ!

Популяризиране

Ако ви е харесала тази статия, помогнете на света да научи за нея, като я споделяте на любимия си сайт за социални контакти

Comments

Nobody has said anything in this post yet!

Sorry, the comment form is closed at this time.