Терапия с продуктите Fiberceutic на L’Oreal Professional
  • ноември 1, 2012
  • Коментарите са изключени за Терапия с продуктите Fiberceutic на L’Oreal Professional
  • admin

Терапия с продуктите Fiberceutic на L’Oreal Professional

Ето че и аз опитах новата терапия с продукти Fiberceutic на L’Oreal Professional. Започнаха да предлагат терапията в салона, който посещавам и тъй като е препоръчителна за моя тип коса (суха и увредена), реших да я пробвам.

Терапията има за цел да заздрави и укрепи увредена, суха или късаща се коса като подсили външния слой на луковицата на косъма. Терапията се състои от две части – серум и запечатваща маска.
Серумът се нанася след измиване на косата, докато тя все още е мокра. Основната иновация в серума е молекулата Intra-Cylane ®. Това е водно-активирана молекула,която се разпространява и достига до местата, където косата е увредена. Тя уплътнява тези места и възстановява местата, които са в първата фаза на увреждане като се прикрепя към местата в луковицата на косъма, където кератинът е увреден (кератинът е основният протеин, от който се състои косата). Този процес настъпва при изпаряването на вода. След това косата се усеща по-гъста и бухнала благодарение на способността на серума да възстанови структурата на косъма.

Втората част от терапията, запечатващата маска, се нанася след серума. Тя прави косъма по-гладък, помага за по-добрата ефективност на серума и позволява гладкостта да трае по-дълго (до десет измивания). Запечатващата масла помага и за възстановяване на блясъка и мекотата на косата.

Като терапия за цялостно възстановяване на косата, Fiberceutic е най-подходяща за хора с увредена коса. Много хора наричат терапията „ботокс за коса” заради чувството за бухнала и пълна с живот коса. Аз не знам дали бих отишла чак толкова далеч в описанието на терапията, но смятам, че тя е ефективна.

Моята коса е къдрава и е доста суха през повечето време. Освен това аз я й боядисвам, което я изсушава и уврежда още повече. Моят фризьор ми препоръча да подсилвам косата си след всяко боядисване. Повечето фризьори казват, че забелязват все по-голямо и по-голямо подобрение след всяка терапия. Резултатът от първите една или две терапии обикновено е малко по-силна коса, но не се забелязва огромна промяна. След всяка следваща терапия резултатите са все по-забележими. Повечето фризьори казват, че след първите терапии клиентите усещат, че косата им е по-силна, но не я чувстват много по-мека от нормалното. Това е нормални, тъй като Fiberceutic не е омекотяваща терапия, а подсилваща. Мекотата на косата се появява след няколко терапии в резултат от подсилената коса (т.е. вашата коса е наистина по-здрава, а не просто гладка и мека).

След моята първа терапия не забелязах голяма промяна. След втората и третата, обаче, забелязах, че косата ми се къса по-малко. Аз често си играя с косата си (въпреки че се опитвам да се откажа от този навик) и забелязах много по-малко късане след няколко терапии с продукти Fiberceutic.

В повечето салони цената е около 50 лв. за терапията като добавка към друга услуга на салона и е препоръчително да правите такава терапия всеки месец. Аз смятам, че терапията е ефективна, но при тази цена аз предпочетох да не продължавам с терапиите. Предпочетох да дам парите си за изпробваме на различни други терапии, които си бях набелязала. Някои от тях дават по-добри резултати и траят в продължение на месеци, като например тази на Brazilian Blowout и кератиновата терапия на Kerafusion. Резултатите и мненията за тези терапии ще бъдат публикувани съвсем скоро!

РЕЗЮМЕ: Ако не искате да се насочвате към някоя от скъпите кератинови терапии, терапията с продукти на Fiberceutic на L’Oreal Professional е чудесна възможност. Ако цената в салоните ви се струва висока, може да си закупите продуктите от магазин и да направите терапията вкъщи.

Подобни публикации:

Популяризиране

Ако ви е харесала тази статия, помогнете на света да научи за нея, като я споделяте на любимия си сайт за социални контакти

Comments

Nobody has said anything in this post yet!

Sorry, the comment form is closed at this time.