Какво представляват различните продукти от арганово  масло?
  • септември 24, 2012
  • Коментарите са изключени за Какво представляват различните продукти от арганово масло?
  • admin

Какво представляват различните продукти от арганово масло?

Аргановото масло е продукт, който се извлича от арганово дърво и след това се използва за различни продукти. Въпреки че аграново масло се яде в някои страни, с хляб или в салата, най-честото му приложение е в козметиката. Аграновото масло има уникални свойства, които го правят изключително хидратиращо и същевременно леко и не мазно. Затова то често се използва в шампоани, балсами и други продукти за коса. Също така има много продукти за грижа за кожата и ноктите с арганово масло, които третират изсушаване, накъсване на косата, чупливи нокти, тъй като то помага за бързото им обновяване.

Аргановото масло се среща най-често в продуктите за грижа за косата. Шампоаните и балсамите често съдържат тази съставка, тъй като тя помага за третиране и подхранване на косата, увеличава хидратацията, премахва уврежданията и намалява късането. Продуктите без измиване и стилизиращите продукти също често съдържат арганово масло, тъй като то помага за изглаждане на косата, укротява коса, трудна за контролиране и я защитава от топлинно третиране. Необходимо е съвсем малко количество концентрирано арганово масло като някои хора нанасят повторно малко количество (колкото грахово зърно) през деня, за да поддържат косата мека и добре ухаеща.

Освен в продуктите за грижа за косата, аргановото масло се използва и в продуктите за грижа за кожата и ноктите. То има изключително хидратиращо действие при много суха коса и затова е много подходящ за хора, страдащи от екзема. Използва се често и в нощни кремове тъй като помага на кожата да се регенерира през нощта и намалява появата на бръчки. При прилагане върху ноктите аргановото масло може да стимулира растежа, да оздрави кожичките и да предотврати бъдещо начупване на ноктите. Тези благоприятни ефекти обикновено се забелязват ден или два след като сте започнали да използвате арганово масло. То е ефективно на много различни видове коса, кожа и нокти.

Аргановото масло е много популярен продукт, който произлиза от Мексико и затова аргановите продукти са доста скъпи. Колкото по-голяма е концентрацията на арганово масло, толкова по-скъп е продуктът. Например, чистото арганово масло е много скъпо и трудно се намира. Аргановите продукти с по-висока концентрация на масло са по-ефективни и затова много хора са готови да платят висока цена.

Популяризиране

Ако ви е харесала тази статия, помогнете на света да научи за нея, като я споделяте на любимия си сайт за социални контакти

Comments

Nobody has said anything in this post yet!

Sorry, the comment form is closed at this time.